Zdravé recepty, po kterých se netloustne



Zdravé potraviny

Každý rád občas mlsá bez rozdílu pohlaví či věku. Ovšem mlsat se dá i zdravě, aby to neohrozilo naši pracně vydřenou figuru. Patříte-li mezi ty, kterým záleží na štíhlé linii a omezují se, tak nemusíte. Samozřejmě i pro zdravé mlsání platí zásada, že všeho s mírou. Ani se zdravými recepty by se to nemělo přehánět. Ale existují takové, které dodají vašemu tělu potřebné živiny, a nemusíte se obávat nechtěných kil navíc. Nebudeme vás napínat a jdeme na to.


Tofu krém s vanilkou

Do mističky vložíme kostičku tofu, přidáme šťávu z půlky citronu, med a vanilkovou esenci. Množství medu řídíme svou vlastní chuti. Ručním mixérem vyšleháme do krému a hotovo. Pak už stačí navrstvit do skleničky a proložit to ovocem, posypat vysokoprocentní hořkou čokoládou. Příchuť tofu krému lze libovolně měnit tím, že namísto vanilky přidáme kakao, skořici apod. Případně rovnou s tofu namísto medu rozmixujeme banán či jiné sladké ovoce (ananas, mango). Krém lze použít i jako náplň – to vám prozradíme v dalším receptu.

Vaflový dort

Osobně velmi miluji vafle na sto způsobů – ty sladké především. Těsto na vafle je velmi snadné.

Uvádím množství na jednu vafli:


  • Mleté ovesné vločky (přibližně 3 polévkové lžíce),
  • jedno vajíčko,
  • trošku mléka,
  • javorový sirup,
  • jedna polévková lžíce kakaa.

Vafli upeču ve vaflovači přibližně za 3 minuty. Na vaflový dort je potřeba 4 vaflí, ale to neznamená, že je potřeba použít 4 vejce…zkrátka těsto přizpůsobíte tomuto množství. 2 až 3 vejce, mleté ovesné vločky, mléko, kakao, javorový sirup nebo med. Upečete si 4 kakaové vafle a následně je promažete vždy vanilkovým tofu krémem a posypete mletými ořechy, položíte další vafli a postup se opakuje. Poslední vrstva bude čistá vafle. Jakmile se dort uleží (do druhého dne) připravíte si čokoládovou polevu: roztopená hořká čokoláda, lžička kešu másla, mléko – tuto kašičku natřeme nahoru a necháme půl hodinky ztuhnout. Ozdobíme ovocem a hotovo.

Jablko-maková buchta

Potřebovat budeme:

  • 4 polévkové lžíce mletých mandlí,
  • 100 g mletého máku,
  • 3 nastrouhaná jablka,
  • 3 vejce,
  • 2 lžíce medu (nebo javorový sirup),
  • menší sklenička mléka,
  • špetka soli a jedlé sody,
  • tuk na vymazání formy (olivový olej ve spreji).

Všechny uvedené ingredience smícháme včetně strouhaných jablek – vznikne tekutější buchtové těsto. Formu vyložíme pečicím papírem a jemně stříkneme olej ve spreji (případně vymažeme jemně máslem). Obsah vložíme do trouby na 170 stupňů a pečeme přibližně půl hodiny. Pro obměnu lze namísto máku použít mletá chia semínka případně mix různých semínek.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup



Volžte komentář

Diskuse

Your email address will not be published.


*