skip to Main Content

Zdravé recepty, po kterých se netloustne

Zdravé Potraviny

Každý rád občas mlsá bez rozdílu pohlaví či věku. Ovšem mlsat se dá i zdravě, aby to neohrozilo naši pracně vydřenou figuru. Patříte-li mezi ty, kterým záleží na štíhlé linii a omezují se, tak nemusíte. Samozřejmě i pro zdravé mlsání platí zásada, že všeho s mírou. Ani se zdravými recepty by se to nemělo přehánět. Ale existují takové, které dodají vašemu tělu potřebné živiny, a nemusíte se obávat nechtěných kil navíc. Nebudeme vás napínat a jdeme na to.

Tofu krém s vanilkou

Do mističky vložíme kostičku tofu, přidáme šťávu z půlky citronu, med a vanilkovou esenci. Množství medu řídíme svou vlastní chuti. Ručním mixérem vyšleháme do krému a hotovo. Pak už stačí navrstvit do skleničky a proložit to ovocem, posypat vysokoprocentní hořkou čokoládou. Příchuť tofu krému lze libovolně měnit tím, že namísto vanilky přidáme kakao, skořici apod. Případně rovnou s tofu namísto medu rozmixujeme banán či jiné sladké ovoce (ananas, mango). Krém lze použít i jako náplň – to vám prozradíme v dalším receptu.

Vaflový dort

Osobně velmi miluji vafle na sto způsobů – ty sladké především. Těsto na vafle je velmi snadné.

Uvádím množství na jednu vafli:

  • Mleté ovesné vločky (přibližně 3 polévkové lžíce),
  • jedno vajíčko,
  • trošku mléka,
  • javorový sirup,
  • jedna polévková lžíce kakaa.

Vafli upeču ve vaflovači přibližně za 3 minuty. Na vaflový dort je potřeba 4 vaflí, ale to neznamená, že je potřeba použít 4 vejce…zkrátka těsto přizpůsobíte tomuto množství. 2 až 3 vejce, mleté ovesné vločky, mléko, kakao, javorový sirup nebo med. Upečete si 4 kakaové vafle a následně je promažete vždy vanilkovým tofu krémem a posypete mletými ořechy, položíte další vafli a postup se opakuje. Poslední vrstva bude čistá vafle. Jakmile se dort uleží (do druhého dne) připravíte si čokoládovou polevu: roztopená hořká čokoláda, lžička kešu másla, mléko – tuto kašičku natřeme nahoru a necháme půl hodinky ztuhnout. Ozdobíme ovocem a hotovo.

Jablko-maková buchta

Potřebovat budeme:

  • 4 polévkové lžíce mletých mandlí,
  • 100 g mletého máku,
  • 3 nastrouhaná jablka,
  • 3 vejce,
  • 2 lžíce medu (nebo javorový sirup),
  • menší sklenička mléka,
  • špetka soli a jedlé sody,
  • tuk na vymazání formy (olivový olej ve spreji).

Všechny uvedené ingredience smícháme včetně strouhaných jablek – vznikne tekutější buchtové těsto. Formu vyložíme pečicím papírem a jemně stříkneme olej ve spreji (případně vymažeme jemně máslem). Obsah vložíme do trouby na 170 stupňů a pečeme přibližně půl hodiny. Pro obměnu lze namísto máku použít mletá chia semínka případně mix různých semínek.

Vaše hodnocení:

Nejnovější příspěvky

Šťastné miminko

Neplodnost trápí téměř 25 % párů a mnoho z nich se rozhodne řešit svůj problém prostřednictvím umělého oplodnění na klinice asistované reprodukce. Každý IVF cyklus je od začátku velmi složitý…

Zavazadla na dovolenou

Rozhodli jste se ušetřit při cestě letadlem a cestujete s dětmi pouze s příručním zavazadlem? Nebojte se, i malý kufr umístěný v přihrádce nad hlavou dokáže nabídnout dostatek prostoru pro…

Může vás zajímat

Pozitivní energie - zvýšená produktivita - ilustrační foto

Máte pocit, že nic nestíháte a přesto potřebujete být více produktivní? Nejdříve je potřeba si uvědomit, že zvýšení produktivity je otázka duševního rozpoložení. Bez toku pozitivní energie toho moc nezvládneme.…

Jak originálně zabalit dárek

Dárky nedáváme pouze o Vánocích, ale i během roku. Ať už k narozeninám, výročí, svátku či jiným příležitostem nebo jen tak, pro radost. I ten nejpěknější dárek by nebyl tak úplně…

Dovolená na pláži

Mnohým může přijít plánování letošní dovolené unáhlené, ale včasná rezervace zájezdu je klíčová pro úsporu klidně i několika tisíc korun. Výborné ceny, bonusy, dítě zdarma a další výhody, proč si…

Žena drží dítě

Jste na mateřské? Pak určitě přesně víte, jak drahé jsou plenky, kolik stojí kojenecká strava a jak drahé jsou všechny ty doplňky, které vaše miminko potřebuje. Raději to ani nebudeme…

Diskuze

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top
Vyhledat