I malá lahvička dovede provonět celou kuchyni, to rozhodně není jen nějaké klišé. Pokud jste někdy vařili společně s tekutými olivami, dobře víte, že jsou aromatické a umí zavonět mandlemi, rajčaty a banány, ale například také mátou a dalšími bylinkami ze světa středomořských receptů. Olivový olej je potěšení na sto různých způsobů a dobře to vědí nejen na jihu Španělska nebo Itálie, ale například i v Chorvatsku. Istrie je možná, pokud jde o turistický zájem, tak trochu ve stínu jižněji položených destinací. Pojďme se na ní tedy vypravit a okusme její plody.
Šestice různých etiket pro různé příležitosti
V dnešní době se mu dostává stále víc pozornosti, vytlačuje z pokrokově laděných českých kuchyní slunečnicovou i řepkovou variantu. Olivový olej má v některých zemích Evropy opravdu výsadní postavení, a platí, že v tuzemsku mu kyne hodně světlá budoucnost. Ochutnávat další a další lahvičky, přivonět si po otevření, zkusit pár lžic do houbové polévky, rizota nebo na steak. Záleží na chuti, osobních preferencích, každému přece lahodí něco jiného! Olivový olej Grubić se stáčí na malé rodinné farmě, což je v dnešní době perfektní vizitka. Když je něco připravováno s láskou, pak to zaručeně poznáte! Jaký to balzám na duši v epoše, kdy se vyrábí vše průmyslově a ve velkém, téměř snad i bez vztahu k půdě a zemi, odkud vychází krásné zelenkavé bohatství.
Na Istrii má svůj domov i další značka, která sbírá ocenění na vybraných světových akcích. Stojí za ní dva bratři, Sandi a Tedi, jimž se podařilo na výbornou zhodnotit dědečkovu tvrdou letitou práci. Olivový olej Chiavalon má vynikající reputaci, nabídne hned šest různých lahviček, z nichž každá má svou zaručenou specializaci. Romano, Istra, ale také Mlado a Organic, nechte si chutnat! Pár kapek na lžičku a nebudete chtít už nikdy jinak, chorvatský olivový olej z Olivum.cz vám zavoní dálkami a sluncem.
0 komentářů k zobrazení