skip to Main Content

3 rychlé a chutné tuňákové recepty

Chutné Tuňákové Recepty - Ilustrační Foto

Jaro i léto se nese sice ve znamení čerstvých surovin, ale sluníčko zároveň láká k cestování, mnohdy do končin, kde přístup k čerstvým potravinám není tak snadný. Z tohoto důvodů se vyplatí mít v zásobě pár receptů na jídla připravená z trvanlivých potravin, jež lze sebou na cesty přibalit.

Mimo těstovin a fazolí patří k další super potravině i tuňák v konzervě. Během chvíle si tak doslova vykouzlíte pokrmy, které budou chutnat dětem i dospělým. K oblíbeným patří zejména pomazánky, saláty, ale i koláče na slaný způsob. Možností existuje nespočet a není náhodou, že se právě tuňák stal nepostradatelnou ingrediencí i světoznámých receptů. Přinášíme vám recepty, které vám pomohou vyčarovat rychlý oběd či večeři. ¨

Tuňákový salát s avokádem

Na tento recept bude potřeba: jedno zralé avokádo, 300g fazolí, 1 cibulku, šťávu z limetky, nať petržele, olivový olej, špetku pepře, malá chilli paprička, bílý jogurt.

Fazole můžete buď uvařit, nebo použít rovněž z plechovky. Vařené jsou sice zdravější, ale to záleží na vašich možnostech. Avokádo překrojíme na půl, vyjmeme pecku, vyloupneme ze slupky a nakrájíme na kousíčky, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a další ingredience. Zakápneme olivovým olejem, limetkovou šťávou a promícháme, přidáme jogurt a ve finále tuňáka ze kterého slijeme vodu, aby salát nebyl vodnatý.

Tuňákový koláč

Jde o velmi rychlý a zdravý koláč. V mixéru rozmixujeme konzervovanou (nebo povařenou) cizrnu. Přidáme sůl, pepř, vejce a těsto vlijeme do koláčové formy vystlané pečicím papírem, případně formu vymažeme a vysypeme mletými ovesnými vločkami.

V míse smícháme pórek, cherry rajčátka, papriku nakrájenou na kousky, olivy a slitého tuňáka. Tuto směs navrstvíme na těsto, posypeme oregánem a feta nebo balkánským sýrem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů přibližně 15 minut.

Tuňák s těstovinami

Potřebovat budeme konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, bazalku, žampiony, sterilovaný hrášek, olivový olej, cibulku, rajský protlak, těstoviny.

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Oloupeme cibuli a nakrájíme na jemno, očistíme žampiony a rovněž nakrájíme na drobno. Na pánvičce rozehřejeme olej a cibulku necháme zesklovatět, přidáme žampiony a podusíme. Přidáme hrášek a poté i tuňáka. Vše promícháme, přidáme rajský protlak, nasekanou bazalku, sůl a pepř podle chuti. Na talíř dáme uvařené, propláchnuté a okapané těstoviny a položíme na ně hotovou tuňákovou směs. Pokud směs smícháme s těstovinami, lze podávat i studené, jako salát – obojí chutná výtečně.

Vaše hodnocení:
5/5 - (16 hlasů)

Nejnovější příspěvky

Šťastné miminko

Neplodnost trápí téměř 25 % párů a mnoho z nich se rozhodne řešit svůj problém prostřednictvím umělého oplodnění na klinice asistované reprodukce. Každý IVF cyklus je od začátku velmi složitý…

Zavazadla na dovolenou

Rozhodli jste se ušetřit při cestě letadlem a cestujete s dětmi pouze s příručním zavazadlem? Nebojte se, i malý kufr umístěný v přihrádce nad hlavou dokáže nabídnout dostatek prostoru pro…

Může vás zajímat

Jak na vrásky - krém nebo botulotoxin - ilustrační foto

Jak stárneme, objevují se na pleti první vrásky. Většina žen je začíná pozorovat již po třicítce. Ale už od 25 let se vyplatí pleť dostatečně hydratovat, vyživovat a starat se…

Pauza od cukru

Jak mít sladký život? Jednoduše, když zbavíte své tělo závislosti na cukru! Nevěříte? Průměrně každý z nás sní ročně 34,9 kg cukru, což je necelých 96 gramů cukru na den.…

Mladý pár se chystá na běh

Už jste se možná rozhodli, že konečně začnete se změnou životního stylu, kde patří zdravé stravování a pravidelný tréninkový program. Pravdou zůstává, že nejde o lehký krok, ale přece to…

Diskuze

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top
Vyhledat